9400 Toeren was voltreffer

30 Mei 2017

9400 Toeren was voltreffer

  De stadkan

terugblikken op een bijzonder geslaagde 9400 Toeren-campagne. "Met het project in samenwerking met de provincie zetten de scholen en jeugdverenigingen een hele bewustwordingscampagne op gang rond mobiliteit," zegt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel.

Het slotevent in het stadspark was voor de schoolgaande jeugd de kers op de taart. Niet minder dan 600 scholieren kregen een leuke voor- (voor de lagere scholen) en namiddag (voor de middelbare scholen) voorgeschoteld als afsluiter van de campagne. "Er waren de voorbije maanden sensibiliseringsacties rond fietssuggestiestroken, verjaardagsfeestjes voor de Octopuspalen, een 'Let's go fluo'-actie rond zichtbaarheid in het verkeer? Te veel om op te noemen, maar wat een dynamiek!", vertelt Vande Winkel.

Schepen van Onderwijs Katie Coppens laat zich lovend uit over het enthousiasme bij de scholen: "We weten dat ons onderwijzend personeel vaak overbevraagd wordt ? het lijkt wel alsof het onderwijs alle maatschappelijke problemen moet oplossen. Dat dit project zo veel enthousiasme losgeweekt heeft toont aan dat mobiliteit een thema is dat enorm leeft. Een dikke pluim voor al wie hieraan meegewerkt heeft!"

Het resultaat van de diverse acties kan je nog eens bekijken op de  Facebookgroep van 9400 Toeren. ?