Onze mensen

Schepen van Leefmilieu en Mobiliteit

 

Wouter Vande Winkel (1976) zetelt sinds 2006 voor Groen in de Ninoofse gemeenteraad. Hij is gehuwd en papa van Anna (4), Thijs (8) en Gitte (11).

Vanuit een sterk engagement in het verenigingsleven en in de Ninoofse jeugdraad stapte hij in de politiek. "Groen was voor mij daarbij de logische keuze, met de groeiende klimaatsproblematiek als belangrijkste factor," zegt hij over die beslissing, "Groene voorstellen zijn soms - en vaak volstrekt onterecht - niet populair, maar op lange termijn bijna altijd noodzakelijk."

Groen trok in 2012 in kartel met sp.a naar de verkiezingen en stapte samen met de collega's van de sp.a in de meerderheid. Groen levert met Wouter de schepen voor mobiliteit, leefmilieu en gezondheidsbeleid, participatie en communicatie, ICT en ontwikkelingssamenwerking.

 

Voor Wouters spreekuren bekijk je best de website van de stad voor de meest recente informatie.

 

E-mail: wouter.vandewinkel@ninove.be

OCMW-raadslid

 

Jordy De Dobbeleer (°1984) is sinds 2006 binnen Groen Ninove actief, in het verleden als secretaris (2007-2010) en als voorzitter (2011-2014). In 2012 en 2014 leidde hij de campagne voor Groen tijdens de lokale en bovenlokale verkiezingen. 

Als OCMW-raadslid zetelt hij o.m. in het comité voor de sociale dienst, dat steunmaatregelen aan hulpbehoevigen toekent.

 

Tel.: 0485 11 67 20

E-mail: jordy.dedobbeleer@groen.be

Annelies Lievens

Voorzitster

 

Annelies Lievens (°1984) is sinds 2015 de nieuwe voorzitter van Groen Ninove.

Ze is afkomstig uit het lieflijke Aspelare, waar ze lid was van de Scouts Mandus. Ze is getrouwd met Patricia en heeft drie zoontjes. Beroepshalve is Annelies federaal ambtenaar. Ze is voorzitter van de ouderraad van de basisschool Sint-Aloysius en woont op de Denderhoutembaan in Ninove.

"Groen zorgt voor concrete sociale, ecologische en fiscale alternatieven voor het rechtse beleid van de regeringen in ons land. Groen kaart de problemen aan en blijft hierbij altijd constructief. Ik ben fier lid te zijn deze partij die ook op lange termijn denkt en mensen samenbrengt in plaats van te polariseren. Lokaal engageer ik mij voor een groen, gezellig en leefbaar Ninove met voldoende betaalbare kinderopvang, leuke speelpleintjes ook in de deelgemeenten en betaalbare woningen voor jong en oud."  

 

E-mail: annelies.lievens@groen.be

Ik ben een van de oprichters van Groen Ninove en blijf de huidige trekkers van de groep vanop de zijlijn steunen. Het zijn stuk voor stuk mensen met veel talent en drive die prima werk verrichten. Zelf volg ik dossiers rond trage wegen en wandelwegen, een persoonlijke passie. Ook verkeersveiligheid, ons erfgoed en het sociale beleid krijgen mijn aandacht.

 

E-mail: barbe@telenet.be

Ondervoorzitter

 

Ik ben afkomstig uit Denderwindeke en woon nu in de wijk Pamelstraat-Nederwijk te Ninove. Na 9 jaar gewerkt te hebben in de natuursector ben ik nu werkzaam als opvoeder in Muylem,  Appelterre bij personen met een beperking. Ik ben al vele jaren erg actief in het Ninoofse verengingsleven, zo zat ik bijv. in de jeugdbeweging JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) waarvoor ik ook in de jeugdraad zat. Nu ben ik o.a. actief bij Natuurpunt, in een buurtcomité en zetel ik in de Gecoro- en Minaraad.

 

Ondervoorzitter Groen Ninove en raad van bestuur AGB Kleine Dender
Emiel De Molstraat 25, 9400 Ninove
Tel.: 0499 80 89 05
E-mail: joachim.demaeseneer@groen.be
Twitter @joachimdm