Alternatief voor parking Burchtstraat

09 Mei 2012

Alternatief voor parking Burchtstraat

Het kartel sp.a-Groen heeft een alternatief voor de aangekondigde parking op de site van het oude OCMW-gebouw. �"Waarom zou de stad niet onderhandelen met het Zusterhuis om de personeelsparking vanaf 16u in de weekdagen, woensdagnamiddag en tijdens het weekend open te stellen?"  Recent maakte Stad Ninove haar plannen bekend om het oude OCMW-gebouw te slopen en op het terrein een tijdelijke parking in te richten. Om verschillende redenen is dat geen goed idee, zegt gemeenteraadslid Wouter Vande Winkel: �"Ten eerste zuig je daarmee opnieuw verkeer aan in het hart van de stadskern, waardoor de verkeersdruk op de Burchtdam en in de Burchtstraat nog zal toenemen. Ten tweede zal het achteraf moeilijk worden om die �'tijdelijke' parking opnieuw af te schaffen. De druk om ook op de nieuwe site toch een aantal parkeerplaatsen te behouden zal groot zijn."

 

Groen stelt een alternatief voor, want waarom zou de stad niet met de directie van het Zusterhuis onderhandelen over een openstelling van de personeelsparking tijdens piekmomenten? "Als de stad het onderhoud van die parking op zich neemt en de school het terrein openstelt vanaf 16u in de weekdagen, op woensdagnamiddag en tijdens de weekends, heb je een duidelijke win-winsituatie voor beide partijen," stelt Groen-voorzitter Jordy De Dobbeleer, "Voor de school valt de kost van het onderhoud van het terrein weg en de stad hoeft geen nieuwe parking in te richten."

 

Het echte voordeel ligt natuurlijk in de ligging van de personeelsparking. "Vlakbij het commerciële centrum van de stad en op vijf minuten stappen van het zwembad, de Academie en de sporthal, waar de parkeerdruk enorm is: die parking openstellen buiten de schooluren zou extra ruimte creëren op de rand van het commerciële stadscentrum en het zou de parkeerdruk op de buurt rond het zwembad verminderen," stelt Vande Winkel, "en dat allemaal zonder de verkeersdruk op de stadskern nog eens groter te maken, want de parking is eenvoudig te bereiken via de Centrumlaan."

 

Groen-voorzitter Jordy De Dobbeleer hoopt dat de meerderheid oren heeft naar dit voorstel: "Als de bereidheid er is om vaart te zetten achter dit dossier, kan het snel gaan. Het gezond verstand moet hier spreken!"