De langste erehaag en de Grootste Kaffeeklasj voor Kom Op Tegen Kanker

11 Mei 2017

De langste erehaag en de Grootste Kaffeeklasj voor Kom Op Tegen Kanker

?Het Hemelvaartweekend is al enkele jaren het moment waarop duizenden sportievelingen op de fiets stappen voor de 1000km tegen kanker. Ninove is dit jaar op zondag 28 mei middagstad en ook jij kan je steentje bijdragen door die dag naar de binnenstad af te zakken. We gaan voor de langste erehaag ooit ? een deurwaarder komt langs op de recordpoging vast te stellen ? en houden als kaffeegieters de Grootste Kaffeeklasj.   Met de 1000km zamelen 800 teams geld in voor de strijd tegen kanker. "Ook Ninove telt al enkele jaren een aantal teams dat in de klikpedalen stapt ter ondersteuning van Kom op tegen Kanker," vertelt Groen-schepen van Gezondheidsbeleid Wouter Vande Winkel, "We zijn dan ook heel blij dat Ninove de middagstad is voor dit evenement. Iedereen wordt in zijn directe familie- en vriendenkring geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Dat we samen met de Ninovieters de strijd tegen kanker kunnen ondersteunen is iets om trots op te zijn."

 
Tussen 12 en 14u komen de 800 teams aan in Ninove en stappen ze na een lunchpauze weer op de fiets. Om hen te steunen roept de stad alle Ninovieters op de langste erehaag te vormen. "Op die manier willen we van de aankomst en het vertrek van de deelnemers een onvergetelijk moment maken," vertelt CD&V-schepen van Cultuur Veerle Cosyns, "Naast de Grootste Kaffeeklasj is er heel wat te beleven in de binnenstad, dus we duimen voor goed weer en een massale opkomst."
 
OCMW-voorzitter Lieven Meert (sp.a)  is één van de deelnemers die zijn stalen ros bovenhaalt en 125km zal afmalen om de actie te ondersteunen. Groen OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer, zijn personal coach, roept vrienden en kennissen van Lieven op naar het centrum af te zakken om hem aan te moedigen: "Als het voetbal was zou ik zeggen: we kunnen de steun van de 12de man goed gebruiken!"
 
Wat, waar en wanneer?
 
Zondag 28 mei, centrum Ninove, doorlopend activiteiten tussen 11 en 17u. De langste erehaag wordt vanaf 12u gevormd. Alle info vind je op http://www.ninove.be/ninove-middagstad-voor-kom-op-tegen-kanker .
 
De Ninoofse teams ondersteunen? Dat kan nog via http://www.1000km.be/teams?search=Ninove .