Demain – filmvoorstelling Cinema Central

18 Maart 2016

Demain – filmvoorstelling Cinema Central

?Een hoopgevendedocumentaire

over de klimaatsverandering? Het kan, en ze trekt op basis van mond-aan-mondreclame volle zalen in Frankrijk en Wallonië. Voorlopig enkel in de Sfynx in Gent, maar op vraag van Groen op donderdag 7 april ook in Cinema Central in Ninove, de sympathiekste aller buurtbioscopen. Voor 40 studenten liggen bovendien gratis tickets klaar.

 

Wie aan de klimaatsverandering denkt ziet automatisch door orkanen vernielde huizen, drijvende auto's in kolkende rivieren of hongerige ijsberen voor de ogen. De bijhorende berichtgeving is bovendien allerminst hoopgevend. Net tegen dat negativisme, tegen het "tja, wat doe je d'er aan?", wilden de makers van Demain ten strijde trekken.

 

Met succes, want de documentaire ontpopte zich als een valse trage: nauwelijks promotie, maar door mond-aan-mondreclame gaat het bezoekersaantal richting het miljoen. Regisseur Cyrill Dion bracht het verhaal van de vele tientallen initiatieven die wereldwijd het licht zien om vanuit de basis de wereld te veranderen: « C'est comme si on était en 1776. Ce n'est pas encore la Révolution, mais les Diderot, les Voltaire, diffusent de la pensée. »

 

Check zeker de trailer, krijg goesting door enkele commentaren van kijkers te lezen en tot 7 april? Groen Ninove legt 40 gratis tickets voor studenten klaar, te reserveren bij onze penningmeester Jolien Van Londersele ([email protected]).


Waar? Cinema Central, Lavendelstraat 25 in Ninove

Wanneer? Donderdag 7 april om 19u (andere voorstellingen verschijnen binnenkort op www.cinemacentral.be