Durf vergelijken – ook in Ninove

21 Januari 2015

Durf vergelijken – ook in Ninove

Op dinsdag 25 november kan u van 9 tot 17u in het stadhuis van Ninove terecht voor een analyse van uw energiefactuur. Veel mensen betalen tegenwoordig nog steeds teveel voor gas of elektriciteit. Ninove neemt dan ook deel aan de actie 'Durf vergelijken' van de FOD Financiën. Wie wil kan zich op dinsdag 25 november van 9 tot 17u laten begeleiden door medewerkers van de FOD Financiën in de zoektocht naar een goedkopere energieleverancier. Wil je exact weten hoeveel je kan besparen door naar een andere energieleverancier over te stappen, dan breng je best de afrekening van je huidige leverancier mee. "Op basis van jouw verbruik en het type meter in je huis kijken de medewerkers van de FOD Financiën na welke energieleverancier voor jou de beste optie is. Ze adviseren je ook over de voor- en nadelen van de verschillende contracten," vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel.

Voorzitter Jordy De Dobbeleer vindt het een goede zaak dat Ninove bij deze campagne aansluit: "Vorig jaar schakelden al een pak mensen over op een andere energieleverancier en dat heeft duidelijk zijn effect gehad op de tarieven. We moeten dan ook zien dat de druk op de leveranciers voldoende groot is om competitieve tarieven te hanteren ? dat is in het voordeel van de consument."

Wie zeker wil zijn van een afspraak legt die best tevoren vast op tel. 054 31 32 67. Meer info op deze link en wie online zijn energiefactuur wil evalueren kan altijd terecht op de website van de vreg.