27 okt 2016

Duurzame voeding in WZC

De driejaarlijkse toewijzing van de uitbating van de grootkeuken leek OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer de gelegenheid om de inspanningen rond duurzame voeding te verhogen. Duurzame voeding bevat verschillende facetten: seizoensgebonden groenten en fruit, fair-trade producten, biologische voeding, korte keten, inspanningen tegen voedselverspilling, minder transport over lucht en zee,? Ook in het kader van de klimaatinspanningen van de stad  en de provincie kan 'duurzame voeding' betekenisvol zijn. 20% van de Vlaamse co2-uitstoot komt voort uit het transport, 8% in de landbouw en 7% in de voedselproductie. Groen-raadslid De Dobbeleer : "De kandidaat-uitbaters worden nu naar hun inspanningen rond duurzaamheid gevraagd. In een brochure spreken ze dan de grote woorden zoals "refood" uit of ondertekenen ze een beleidsverklaring. Sommige inspanningen die logisch lijken zijn misschien onderbelicht. Voor een contract van meer dan 1 miljoen euro vond ik dat er wat meer aandacht aan besteed mocht worden." OCMW-voorzitter Lieven Meert (sp.a) volgde de suggestie. Binnen de voedingscommissie van het WZC zullen de geleverde inspanningen concreet worden opgevolgd.  ?De Dobbeleer vroeg ook om het criterium "duurzame voeding" voor de volgende driejaarlijkse toewijzing verder te ontwikkelen. Dit laatste zal worden onderzocht.

Cookies op groen.be

Groen gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Deze cookies verwerken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.

Als je daarvoor toestemming geeft, maken we ook gebruik van marketingcookies. Die stellen ons in staat om de website beter af te stemmen op jouw voorkeuren.

Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Voorkeuren aanpassen
Alle cookies accepteren