Fietsers mogen rechtsaf slaan

23 November 2023

Fietsers mogen rechtsaf slaan

Op verschillende kruispunten met verkeerslichten komen verkeersborden die de fietsers toelaten, wanneer het veilig kan, om rechtsaf te slaan. 

De gemeenteraad van Ninove gaf groen licht voor de plaatsing van verschillende B22-verkeersborden op kruispunten met verkeerslichten. Zo zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld komende van de Centrumlaan, op het kruispunt aan La Lorraine, als fietser vlot af te slaan richting Den Dollar.

"We hebben nu 7 plekken aangeduid waar het zal kunnen, maar er werden nog 2 extra gesignaleerd", geeft schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel aan. "De meeste recente kruispunten zijn echter al zo ontworpen dat fietsers voor het rode licht perfect en reglementair kunnen afslaan."

Gemeenteraadslid Jordy De Dobbeleer is als fervent fietser tevreden. "Soms sta je voor een rood licht te wachten om rechtsaf te slaan, terwijl er geen enkel gevaar is en waar het perfect mogelijk is om af te slaan zonder het doorgaand autoverkeer niet te hinderen. Ik kijk alvast uit dat ook de 2 ontbrekende kruispunten snel worden aangepakt."

Volgende kruispunten worden aangepakt:

 

Het kruispunt van de N28 x Hemelrijk in Meerbeke (van N28 naar Hemelrijk), ter hoogte van café Gonzo en het Kruispunt Denderhoutembaan x N405 (van Denderhoutembaan naar N405), ter hoogte van de brouwerij Slaghmulder, worden onderzocht en zullen later worden goedgekeurd.