Gelukkig 2014

07 Januari 2014

Gelukkig 2014

2013 is om de hoek 2014 staat al enkele dagen te boekHoog tijd voor een terugblik en onze wensen!

Voor Groen Ninove was 2013 een speciaal jaar. Een heel kort overzichtje past op zijn plaats. We leken met een razende vaart richting herverkiezingen te gaan terwijl we eigenlijk popelden om aan de slag te gaan en onze stad groener en socialer te maken. Uiteindelijk mocht Wouter dan toch Schepen Wouter worden genoemd. Onder een stralende lentezon mocht 'onze' schepen een lijvige beleidsnota voorstellen. 100 plannen, ongezien in Ninove en vooral met héél wat ambitie de komende jaren. 'Onhaalbaar' en 'niet-realistisch' waren maar enkele kritieken van de oppositie. Met de meerjarenplanning en dus de financiële middelen geven we de criticasters lik op stuk. We hebben al wat ingelopen maar eigenlijk begint nu pas het grote werk. Ik wil in de eerste plaats Wouter bedanken voor zijn enorme inzet en wens hem veel succes bij de uitvoering! De goesting is er alvast, dat zie ik! 

Ik maak van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken voor zijn of haar komst naar het Groen etentje! We mochten opnieuw meer volk ontvangen, dat doet deugd! 

2014 wordt opnieuw een verkiezingsjaar. Iedereen zal het belang van de verkiezingen van 25 mei onderstrepen. Ik ook! We kiezen dan waar we naar toe willen met Vlaanderen, België en Europa. We hebben hier en daar al een doorslagje gezien wat anderen met hun 'warm' Vlaanderen naar toe willen. Ik lees: minder steun aan armenorganisaties en tot 250 euro inschrijvingsgeld als nieuwkomer in " 't stad". We kiezen ook of voor meer fijn stof op de Brusselse ring of beter openbaar vervoer naar onze hoofdstad. En zetten we ons project van vrede en vooruitgang in Europa op het spel of zien we de Europese Unie als motor voor solidariteit en groene investeringen. Het wordt een boeiend jaar op veel vlakken!

Ik wens U als lezer, sympathisant, lid, helper of bestuurslid een warm, sociaal en groen 2014!

Vanwege de bestuursploeg van Groen Ninove

Jordy De Dobbeleer, voorzitter

 

P.S. Proficiat aan Rufijn De Decker voor de tombolawinst op het etentje. Laat de (h)eerlijke korf Wereldwinkelproducten smaken!