Groen doet intrede in bestuur

11 Maart 2013

Groen doet intrede in bestuur

Voor het eerst in de Ninoofse geschiedenis treden de groenen toe tot het bestuur van de stad. Gemeenteraadslid Wouter Vande Winkel wordt schepen in de nieuwe VLD-sp.a-Groen-CD&V-meerderheid. Voorzitter Jordy De Dobbeleer wordt OCMW-raadslid. Groen is tevreden met het bevoegdhedenpakket dat de partij kreeg toegewezen. Dat omvat globaal vier domeinen. Mobiliteit, Verkeer en Parkeerbeleid enerzijds en Leefmilieu, Groenvoorzieningen, Huisvuilophaling en Hinderlijke inrichtingen anderzijds vormen de twee grootste pakketten. Daarnaast vallen ook Communicatie & ICT en Ontwikkelingssamenwerking & Europese aangelegenheden onder de groene schepen. Voorzitter Jordy De Dobbeleer greep nipt naast een zitje in de gemeenteraad, maar wordt OCMW-raadslid."Met een schepenmandaat en een volwaardig OCMW-raadslid zetten we als partij een enorme stap vooruit," vertelt voorzitter Jordy De Dobbeleer, "bovendien hebben we met deze bevoegdheidsverdeling een aantal cruciale departementen binnen de stadsadministratie in handen waarmee we het aanzien van de stad kunnen veranderen."

Schepen Wouter Vande Winkel kijkt uit naar de uitdaging: "Toegegeven: met een vleugje angst. De verwachtingen zijn hoog gespannen en we moeten die de komende jaren inlossen. Maar onze plannen met de stad mogen gezien worden en zijn haalbaar. We zijn er oprecht van overtuigd dat met deze meerderheid de stad Ninove een nieuwe weg laten inslaan."

Over het inhoudelijke deel van het akkoord kunnen we momenteel jammer genoeg nog geen uitleg geven. De mogelijke herverkiezing strooide aardig wat roet in het eten. We zaten begin december goed op schema om op de installatievergadering van januari een degelijk inhoudelijk akkoord te kunnen voorleggen. De kans op herverkiezingen gooide die planning natuurlijk helemaal overhoop. Op dit moment zijn we de laatste details van het bestuursakkoord aan het uitwerken. We hopen u zo spoedig mogelijk dit akkoord te kunnen voorleggen.