Groen! Ninove betreurt verhuis aankomst Ronde van Vlaanderen

17 September 2011

Groen! Ninove betreurt verhuis aankomst Ronde van Vlaanderen

De lokale Ninoofse afdelingen van sp.a en Groen! betreuren de verhuis van de aankomst van de Ronde. "Wij en vele wielerliefhebbers snappen de beslissing van Flanders Classics niet. De aankomst was sportief een topfinale met de Muur, de Bosberg en de lichthellende aankomststrook in Meerbeke. Bovendien tellen Geraardsbergen en Ninove samen 40.000 meer inwoners dan Oudenaarde. De finale van Geraardsbergen tot Ninove bracht de ronde tot in de Denderstreek, nu blijft ze rond Oudenaarde hangen. Voor mij is dit nu de Ronde Van Oudenaarde!", zegt Stijn Vermassen, voorzitter van sp.a Ninove. De Ronde groeide van een klassieker naar dé Vlaamse eendagswedstrijd en dat allemaal onder kerktoren van Meerbeke. "De Ronde werd groot in Ninove. De stadsdiensten en het aankomstcomité leverden jarenlang prachtig werk en verdienen dit niet, de vele prachtige finales sinds 1973 bewijzen dat dit één van de beste finales is die een klassieker zich kon wensen.", aldus Wouter Vande Winkel, gemeenteraadslid Groen! NinoveGroei

Internationale uitstraling kwijt
"Met de wissel van aankomstplek voor de Ronde van Vlaanderen, verliest Ninove zijn internationale uitstraling, en dat is jammer voor een stad die groter is dan Oudenaarde", aldus Lieven Meert van sp.a Ninove.

Economisch en toeristisch belang
"De verhuis naar Oudenaarde is een streep door de rekening van vele handelaars en horecazaken. Denken we maar aan de tienduizenden wielertoeristen op zaterdag en de supporters op zondag. Ook toeristisch is dit geen goed nieuws voor Ninove en omstreken", bedenkt Jordy De Dobbeleer, secretaris van Groen! Ninove.

Petities
Vorig jaar en het jaar ervoor hield sp.a Ninove nog een petitie voor het behoud van de finale. Deze werd ondertekend door een dikke 1500 wielerliefhebbers. Het was een illusie te denken dat de vele acties Flanders Classics op andere gedachten konden brengen. De macht van het geld primeert!