Groene pluim voor Natuurpunt

29 Januari 2016

Groene pluim voor Natuurpunt

? Ninoofsegroenen

De starten traditioneel het nieuwe jaar met de uitreiking van de Groene Pluim op hun nieuwjaarsreceptie. Dit is een jaarlijkse prijs om een persoon, bedrijf of vereniging te erkennen die zich inzet om van Ninove een groenere en socialere gemeente te maken.

Vorig jaar viel de vzw Ark van Pollare in de prijzen, nu werd de Groene Pluim uitgereikt aan Natuurpunt Ninove.

Deze vereniging is al jaren actief en heeft een groot en actief bestuurs- en beheersteam. Schepen Wouter Vande Winkel: "Natuurpunt Ninove is momenteel in de Beverbeekvallei in Outer, Nederhasselt en Aspelare actief bezig met het aankopen van gronden en fondsenwerving. Ze kunnen alle steun gebruiken en zijn een zeer belangrijke speler, de overheid alleen kan het immers niet".

Voorzitster Annelies Lievens: "Het beheer en bijcreëren van natuurgebieden is broodnodig voor onze fauna en flora. Daarnaast zorgen ze ook voor zachte recreatie zoals het beheer van het speelbos aan de Venebroeken en het wandelpad van aan de Dollar tot de Spoorwegstraat in Outer, trouwens een echte aanrader. Hier bovenop laten ze hun natuurgebieden ook overlopen als overstromingsgebied en doen ze dus aan broodnodig waterbeheer."

Aan de groene pluim is een geldprijs van €150 verbonden, een welkome gift.

? ? ? ?