Helft van de fietskluizen al in gebruik!

14 November 2017

Helft van de fietskluizen al in gebruik!

?Sinds enkele maanden verhuurt de stad Ninove fietskluizen aan het station en in de Kaardeloodstraat (aan shoppingcentrum Ninia). Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) is tevreden met de ingebruikname. "Deze fietskluisen zorgen ervoor dat pendelaars met een dure fiets (zoals een elektrische fiets) zonder schrik voor diefstal of schade hun fiets kunnen achterlaten. Er is zelfs plaats om kledij en een tas in op te bergen. De concrete interesse leidde al tot de ingebruikname van vijf van de tien fietskluizen." Een fietskluis huren kost 60 euro per jaar. Die prijszetting is bewust gekozen..

Vande Winkel: "We houden de huur absoluut laag, onder bvb. een parkeerkaart voor de auto. Met dit stadsbestuur kiezen we resoluut voor duurzame mobiliteit en in dat verhaal past de verhuur van fietskluisen perfect in."

Nu staan er enkel kluisen aan het station in Ninove en aan de Ninia. Als er concrete en voldoende vraag is voor andere plaatsen, volgen er extra investeringen.

Interesse om ook een fietskluis huren? De dienst mobiliteit helpt je graag verder via [email protected] of 054 31 32 82.