Heraanleg speeltuin van start

23 Mei 2013

Heraanleg speeltuin van start

Eind maart kon eindelijk gestart worden met de heraanleg van de speeltuin in het stadspark. Hoewel het onderzoek naar de asbestvervuiling nog niet volledig afgerond is, besloot het stadsbestuur de heraanleg toch aan te vatten. Eerlijk is eerlijk: de inspanningen van voormalig schepen Marc Nachtergaele mogen hierbij niet onvermeld blijven. Nachtergaele voerde in de laatste maanden van zijn mandaat de forcing om het dossier opnieuw vlot te krijgen. Begin februari nam het Directiecomité van het AGB DN al de beslissing werken in de speeltuin op te starten.Het gerechtelijk onderzoek naar de asbestvervuiling is momenteel nog niet rond. "De advocaat van de stad gaf echter aan dat voorgaande rechtszaken al toonden dat de resultaten van de onderzoeken die de stad al had laten uitvoeren als bewijs konden dienen in de procedure," vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen), "bovendien namen we daarbovenop nog eens extra stalen in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder."

Daarmee ziet het er naar uit dat de Ninoofse kinderen en jeugd na twee jaar in de zomer opnieuw in de speeltuin terecht kunnen. Als het weer een beetje meezit, kan de speeltuin tegen de vakantie geopend worden. Een goede zaak volgens Groen-voorzitter Jordy De Dobbeleer: "In de oppositie gingen stemmen op als zou het stadsbestuur te snel van stapel lopen: beter eerste het einde van het gerechtelijk onderzoek afwachten. Maar het bestuur heeft er alles aan gedaan om de rechten van de stad te vrijwaren. Bovendien speelt de volksgezondheid hier ook een rol. Iedereen weet dat het toegangsverbod in de speeltuin regelmatig geschonden wordt en de stad kan moeilijk permanent toezicht houden. De huidige situatie laten duren, is na twee jaar niet meer te verantwoorden."

Veerle Evenepoel vindt de nakende heropening alvast een goede zaak: "Kinderen hebben nood aan een plek om buiten te kunnen ravotten, dat is niet alleen van belang voor hun gezondheid, maar ook voor hun welbevinden."