Jordy De Dobbeleer nieuwe voorzitter Groen! Ninove

27 November 2011

Jordy De Dobbeleer nieuwe voorzitter Groen! Ninove

Jordy De Dobbeleer (27) werd deze week unaniem door de leden van Groen! verkozen tot nieuwe voorzitter. Gemeenteraadslid Wouter Vande Winkel en aftredend voorzitter David Vanbellinghen wensen hem veel succes bij zijn belangrijkste opdracht: het kartel sp.a-Groen! vormgeven en profileren in de komende verkiezingsstrijd. De kersverse voorzitter wacht een boeiende taak, maar voelt zich gesteund door de vele positieve reacties op het kartel sp.a-Groen!: "Door de samenwerking langs progressieve zijde verlossen we een pak mensen van een stevig dilemma: kiezen we voor Groen! of voor de sp.a? Los daarvan zien de mensen ook wel dat het wel klikt tussen beide groepen. Dat enthousiasme moeten we zien te vertalen in een goede verkiezingsuitslag." Aftredend voorzitter David Vanbellinghen geeft met een gerust gemoed de fakkel door: "Jordy draait al jaren mee in de ploeg en volgt dus zowel de werking van de gemeenteraad als de belangrijkste dossiers al lange tijd op. Hij heeft bovendien van begin tot eind het kartel mee onderhandeld en is de aangewezen persoon om het mee gestalte te geven."

Raadslid Wouter Vande Winkel blikt terug en vooruit: "Enerzijds wil ik David uiteraard van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet. Zonder hem zou mijn taak als gemeenteraadslid extra zwaar geweest zijn. Anderzijds wens ik Jordy heel veel succes toe in zijn nieuwe functie."

Ook kartelpartner sp.a wenst Jordy bij monde van voorzitter Stijn Vermassen alle succes toe: "Jordy is sterk geëngageerd en zeer gedreven. In de campagne zullen we een goede tandem vormen om het kartel op de kaart te zetten."

Jordy De Dobbeleer is al jarenlang actief in het Ninoofse verenigingsleven. Vanuit Chiro Toontje werd hij lid van de jeugdraad, waar hij drie jaren voorzitter van werd. Hij was actief in jeugdhuis Het Uur, richtte mee karnavalgroep 'Veur Tier Toisj' en voerde actie rond de redding van het jongerenkarnaval. In zijn vrije tijd trekt hij er regelmatig met de fiets op uit.