Klimaatroadshow Vrijdag 23/10

16 Oktober 2015

Klimaatroadshow Vrijdag 23/10

Gratis een spetterend avondprogramma voor jong en oud vol straffe verhalen, pittige hersenkronkels en stomende bekentenissen? Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman en singer-songwriter Wouter Berlaen gidsen je door het klimaatdebat. We zetten ook een lokaal duurzaam initiatief in de kijker. GA MET GROEN MEE OP ZOEK NAAR EEN INSPIREREND MEDICIJN TEGEN KLIMAATMOEHEID OP DE KLIMAATSHOW Wat hebben de paus, Obama en Radiohead gemeen? Wordt klimaatverandering het einde van de wereld of is er hoop? Hoe heet mag het worden voor alle leven op aarde begint te zweten? Wie maakt de grootste gaten in de ozonlaag: de varkens, de vliegtuigen of de bedrijven? Wat vertellen de laatste cijfers en hoe goed (of slecht) scoort België? Kunnen we als samenleving zelf de handen uit de mouwen steken? En wie in jouw buurt doet wat onze klimaatministers niet durven, willen of gehoopt hadden te doen?

Het antwoord op deze en vele andere vragen is voor jou straks geen geheim meer. Ontdek op onze klimaatshow alles wat je moet weten over de staat van het klimaat en de cruciale klimaattop die eind november in Parijs plaatsvindt.

Het klimaat is op hol geslagen. De druk is zo hoog dat mens en natuur stilaan op een burn-out afstevenen. En toch mogen we gerust hoopvol zijn. Terwijl de wereldleiders zich opmaken straks in Parijs internationale klimaatknopen door te hakken, gaan wakkere burgers aan de slag.

Wouter Vande Winkel: "De KLIMAATSHOW is een inspirerende ontdekkingstocht naar de samenleving van morgen, een ode aan iedereen die vandaag vooruit wil, van de Malediven tot in Ninove Verwacht je aan een pikant avondprogramma voor jong en oud vol straffe verhalen, pittige hersenkronkels en stomende bekentenissen die je weer helemaal up to date brengen."

Elisabeth Meuleman neemt je in ware 'Al Gore stijl' mee op wereldreis naar de verste uithoeken van onze opwarmende planeet en ontcijfert de feiten en mythes achter cocktails met gletsjerijs, selfies met eenzame ijsberen en ministers zonder goesting. Troubadour en muzikant Wouter Berlaen gaat samen met jou op zoek naar een oor- en lachspieren-strelend medicijn tegen klimaatmoeheid.

We zetten ook een lokaal duurzaam initiatief in de bloemetjes. Planet Eco is een sterk groeiende ethische onderneming uit Ninove die zoekt naar zorgeloze oplossingen voor duurzame energie in huis en kantoor. Dankzij Planet Eco heeft ook een schooltje in Nkozi (Uganda) zonnepanelen op het dak.

Voor we het vergeten: deze avond is GRATIS EN VOOR NIETS, want het klimaat verdient meer dan business as usual. Iedereen van harte welkom!

Vrijdag 23 oktober om 20u in het Oud Stadhuis in Ninove, gratis toegang.