Lentewandeling in het toekomstige landschapspark Burchtdam

10 Februari 2022

Lentewandeling in het toekomstige landschapspark Burchtdam

Zet je rubberlaarzen maar al klaar voor de lentewandeling van Groen. Klaar om een frisse duik te nemen in de geschiedenis van Ninove? En tegelijkertijd een blik te werpen op een heel vernieuwend project rond waterhuishouding? Dan nodigen we je als lid van Groen Ninove van harte uit op een wandeling in, op en rond het toekomstige landschapspark Burchtdam.

Misschien had je er al iets van gehoord, maar de stad plant een uniek project in de groenzone tussen de Burchtdam, Brusselstraat en Brusselsesteenweg. Momenteel ecologisch weinig waardevol weideland, maar daar komt verandering in.  Stad Ninove wil het hele gebied door permanente ‘vernatting’ inschakelen in de waterhuishouding van onze stad. Regenwater enerzijds langzaam laten infiltreren in drogere periodes en anderzijds bufferen tijdens periodes van zware regenval, dat is het doel.

De vernatting gebeurt door het water opnieuw in het gebied te trekken. ‘Opnieuw’, want de Burchtdam heet niet voor niets de Burchtdam – tussen twee Denderarmen stond immers de oude burcht van Ninove. Met het project knopen we dus aan met de oorsprong van onze stad. Alle ingrediënten aanwezig om er een heel boeiende voormiddag van te maken, mis het niet!

Praktisch:

  • Wanneer? Zondag 6 maart om 10u30
  • Waar? Vertrek aan de fontein op het Dr. Hemmerijckxplein
  • En daarna? Drinken we samen nog een glas
  • Voor wie? Voor leden, maar neem gerust kennissen of vrienden mee