Lijst sp.a-Groen is volledig

20 Augustus 2012

Lijst sp.a-Groen is volledig

De kandidaten op deze lijst staan stuk voor stuk garant voor het uitdragen van ons progressief en sociaal gedachtengoed. Wij beseffen dat wij met deze lijst een jonge ? maar zeer gedreven ? ploeg uitsturen. Maar wij vinden dat wij met deze jonge mensen moeten gaan voor verandering en nieuw (sociaal) beleid in het belang van de Ninovieters! Hierbij worden we gesteund door een reeks van ervaren en door de wol geverfde mensen zoals Fons Schorreel en Jacques Timmermans die de lijst ondersteunen. Daarnaast krijgen we achter de schermen ook steun van andere ervaren mensen zoals Marie-Paule De Leeuw, Jackie De Ridder, Jef De Doncker, Luc Barbé en Rozemie Steyaert. Met deze gezonde mix van jong en oud zal men in Ninove met -Groen rekening moeten houden!sp.a

Hier volgt de lijst met voor elke kandidaat telkens enkele te onthouden kenmerken:

  1. Katie Coppens: woont in Outer, is 34 jaar oud, is advocaat en uittredend gemeenteraadslid voor sp.a. Zij is de kleindochter van gewezen schepen René Coppens.
  2. Lieven Meert: woont in Ninove, is 30 jaar oud, is ingenieur en economist van vorming en werkt nu als raadgever bij vicepremier Johan Vande Lanotte. Hij is uittredend OCMW?raadslid.
  3. Wouter Vande Winkel: woont in Denderwindeke, is 35 jaar oud, is leraar Nederlands-Duits in het Sint-Aloysiuscollege, is oud Jeugdraad-voorzitter én is uittredend gemeenteraadslid voor Groen.
  4. Misja De Ridder: woont in Ninove, is 28 jaar oud en is zelfstandig medewerker in de Ragtime en De Keizer. Hij is mede-inrichter van de Parkconcerten en ook een gerespecteerd quizzer.
  5. Lut Van den Brande: woont in Ninove, is 55 jaar oud, is medewerker bij Teledienst. Zij is uittredend OCMW? raadslid en voorvechter van kansarmoede-beleid.
  6. Stijn Vermassen: woont in Ninove, is 30 jaar oud en is licentiaat Politieke wetenschappen van vorming . Hij is ambtenaar bij de stad Aalst en Voorzitter van sp.a Ninove. Hij is gewezen scoutsleider, alias " Bosjes".
  7. Jordy De Dobbeleer: woont in Meerbeke, is 27 jaar oud en is Voorzitter van Groen. Hij is actief in het verenigingsleven (Chiro, Jeugdhuis Het Uur, MKV Veur Tier Toisj) en is tevens oud Jeugdraad-voorzitter. Hij werkt als ambtenaar bij de Federale Overheid.
  8. Wim Wachtelaer: woont in Appelterre-Eichem, is 41 jaar oud, en is ICT- medewerker bij de NMBS-Holding. Hij is actief in het jeugdvoetbal bij Eendracht Appelterre. Hij is uittredend gemeenteraadslid voor sp.a.
  9. Martine De Meu: woont in Nederhasselt, is 53 jaar oud en is medewerker bij De Lijn waar zij ook syndicaal afgevaardigde ACOD is. Zij is één van de sterkhouders van VK Nederhasselt .

10. Ferdi De Ville: woont in Meerbeke, is 27 jaar oud en doctor in de politieke wetenschappen. Hij werkt als assistent aan de UGent. Hij is oud-voetballer van Osta Meerbeke.

11. Veerle Evenepoel: woont in Denderwindeke, is 36 jaar oud en is gewezen OCMW-raadslid voor Groen. Zij werkt bij een Brusselse vzw waar zij druk doende is met projecten rond migratie en gezondheid.

12. Christine Caroes: woont in Appelterre-Eichem, is 48 jaar oud en medewerkster in een grootwarenhuis. Zij is actief in verschillende verenigingen.

13. Steven Groeninck: woont in Nederhasselt, is 34 jaar oud en werkt als kok in de "Lijsterbes". Hij is ook kok aan huis en vormde samen met Sofie de Ninoofse delegatie in het programma 'Mijn Restaurant'.

14. Nathalie Vandenbroucke: woont in Aspelare, is 35 jaar oud en werkt als adjunct nationaal secretaris van VFG (vereniging voor personen met een handicap). Zij is ook lid van het Aspelaars oudercomité en de schoolraad.

15. Junior Wallumona: woont in Pollare, is 25 jaar oud en werkt als medewerker bij de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Hij is een "kleurrijke" ingeburgerde Ninovieter en zingt in een familiaal Afrikaans gospel-koor.

16. Iris De Bolle: woont in Ninove, is 30 jaar oud en is verpleegkundige. Zij is een sociaal-geëngageerde en gedreven vertrouwenspersoon.

17. Andy Verpaelst: woont in Okegem, is 43 jaar oud en is medewerker in 't Vierkant te Ninove. Hij is vooral bekend als medeorganisator van sportwedstrijden en quiztornooien.

18. Steve De Cooman: woont in Meerbeke, is 36 jaar oud en werkt bij de Stad. Hij is passieve en actieve voetballiefhebber en speelde o.a. bij Sporting Lokeren, KVK Ninove en Osta Meerbeke.

19. Britt Eriksson: woont in Ninove, is 21 jaar oud en is studente sociaal werk aan Ugent. Zij is actief bij Jong Groen en de studentenvereniging UGent1010.

20. Joachim De Maeseneer: woont in Denderwindeke, is 30 jaar oud en is actief in vzw Kalisj, in Natuurpunt en in de Stedelijke Adviesraden en is oud- JNM-er. Hij werkt voor de Vlaamse overheid en is vooral actief in projecten rond bescherming van bedreigde dieren.

21. Annelies Lievens: woont in Aspelare, is 28 jaar oud en is federaal ambtenaar. Ze is actief binnen de ouderraad van de basisschool van het Sint-Aloysiuscollege.

22. Bea Pollet: woont in Ninove, is 60 jaar oud en heeft vooral aandacht voor de zwakke weggebruiker, senioren, vluchtelingen en de nieuwe Belgen.

23. Evelien Chiau:  woont in Ninove en is 21 jaar oud. Is medewerker op het kabinet van Vlaams Minister Freya Van Den Bossche. Zij is actief bezig met en betrokken bij sociale media, in de breedste zin van het woord.

24. Marijke De Block: woont in Ninove, is 28 jaar oud en is syndicaal afgevaardigde bij haar werkgever. Staat gekenmerkt als geëngageerde jonge vrouw.

25. Lieve Van Driessche: woont in Meerbeke, is 46 jaar oud en is medewerker bij Belgacom. Zij is een zeer sociaalgericht iemand. Is moeder van 2 kinderen.

26. Nancy Cobbaut: woont in Outer, is 42 jaar en werkt bij het Agentschap Vlaams Gewest.

27. Erika Appolinario: woont in Okegem, is 19 jaar oud en meteen onze jongste kandidate. Zij is van Dominicaanse afkomst en is studente.

28. Diane Van Snick: woont in Ninove, is 66 jaar oud en is als actieve gepensioneerde de penningmeester bij S-Plus.

29. Paul Dehaes: woont in Ninove, is 64 jaar oud en is een gepensioneerde brandweerman. Hij is heel bekend in het Ninoofse verenigingsleven.

30. Steven Sonck: woont in Ninove, is 37 jaar oud en is rusthuisdirecteur. Hij is actief bij MKV De Kloefkappers, bij vzw Kalisj, en bij het oud-jeugdhuis Het Uur 31. Speelt in een ludieke fanfare.

31. Noël Souffriau: woont in Ninove, is 61 jaar oud en is Directeur van een Bemiddelings- & Advies Maatschappij. Bekende en gewaardeerde Ninovieter.

32. Jacques Timmermans: woont in Pollare, is 67 jaar oud en is Ere-senator en Oud-Schepen.

33. Fons Schorreel: woont in Ninove, is 66 jaar oud en is uittredend gemeenteraadslid voor sp.a. Hij is tevens gewezen Schepen en is Voorzitter Schoonderhaege.