N-VA valt goedbedoeld project Ninomundo aan

01 Juni 2013

N-VA valt goedbedoeld project Ninomundo aan

Een tweetal weken terug vond in de binnenstad een multicultureel festival Ninomundo plaats. Voor de eerste maal organiseerde de stad zelf een groot ontmoetingsmoment en was het de gelegenheid voor geboren en getogen Ninovieters om kennis te maken met verschillende ingeweken Ninovieters. Men kon er eten van verscheidene hapjes uit alle werelddelen of genieten van wat wereldmuziek. Mensen bij elkaar brengen in een gezellige en ongedwongen sfeer. Voor de eerste maal, mag dit zeker een succes genoemd worden. Zie ook het stukje op hierover.Nieuwsblad online

Met een interpellatie in de gemeenteraad valt gewezen VLD en LDD schepen Rudy Corijn (heden N-VA) de organisatie ervan aan. "Zijn interpellatie heeft echter wat bruine kantjes die we eerder van het Belang gewoon zijn," schrikt Groen-voorzitter Jordy De Dobbeleer. "Een goed bedoeld ontmoetingsmoment in de binnenstad staat voor de heer Corijn als het voorbeeld van omgekeerde integratie.  Voor de N-VA bewijst Ninomundo dat de Ninovieter 'hun' cultuur (of van "de vreemdelingen") moet leren kennen en moeten 'zij' (of "de Ninovieters") immers leren leven volgens "hun" cultuur. Met een 'wij'-'zij'-verhaal is niemand gediend en drijft mensen verder van elkaar dan bij elkaar. Dit gaat ook voorbij aan de verantwoordelijkheid van iedere Ninovieter om een rol in de maatschappij op te nemen. Wie er was, zal de goede sfeer en de vele contacten tussen alle aanwezige Ninovieters herinneren."

In de gemeenteraad wees Schepen van Integratie Katie Coppens (sp.a-Groen) onder meer op het in het verleden door Corijn (toen nog VLD) goedgekeurd Integratieplan dat een activiteit als Ninomundo voorziet. Dit integratieplan geniet de steun van Vlaams minister van Integratie Bourgeois van... N-VA. Schepen Coppens gaf ook aan dat Ninomundo zeker een vervolg krijgt.