Ninove zoekt autodelers

02 Juni 2015

Ninove zoekt autodelers

De Milieu-  en Natuurraad organiseert in samenwerking met Stad Ninove een infovergadering rond autodelen. Autodelen is een vorm van meer duurzame mobiliteit die voordelig is voor de eigenaars en de ontleners van een wagen.  stadzou

De de opstart van een particuliere autodeelgroep sterk toejuichen. De ervaring in andere steden leert immers dat één deelauto tot vijf particuliere wagens kan vervangen.

Schepen van Leefmilieu en Mobiliteit Wouter Vande Winkel is ervan overtuigd dat er in Ninove zeker een doelpubliek is voor autodelen. "Gezinnen of alleenstaanden uit Ninove centrum die in de stad of met het openbaar vervoer werken hebben vaak weinig maar dure kilometers op de teller staan, want de verzekering en belasting blijft het zelfde," vertelt Vande Winkel, "Autodelen biedt hen de kans ofwel de kosten voor hun wagen te drukken of een ? eventueel tweede ? wagen van de hand te doen. In Halle, een vergelijkbare stad, is recent een particulier project met succes opgestart."

De infoavond zal uitgebreid ingaan op hoe een particulier autodeelproject in de praktijk verloopt en toelichting geven bij de ondersteuning die VZW Autopia voor autodeelprojecten biedt. Indien er voldoende interesse is voor de opstart van een autodeelgroep in Ninove, wil de stad maximaal begeleiden en ondersteuning bieden.

Bestuurslid Joachim De Maeseneer woont in de Emiel De Molstraat en is alvast geïnteresseerd: "Ik ga met de fiets naar mijn werk en heb mijn wagen eigenlijk niet zo vaak nodig. In onze buurt van de Pamelstraat en Nederwijk kan autodelen voor mij een kostenbesparing betekenen en voor mijn buren een alternatief zijn voor een (tweede) wagen."

Waar en wanneer? Woensdag 3 juni 2015 om 20 uur in het oud stadhuis (vergaderzaal 1e verdieping), Oudstrijdersplein 6 in Ninove.