Octopuspalen in overleg met scholen en ouderraden

27 April 2016

Octopuspalen in overleg met scholen en ouderraden

 ? ?Alle (basis-)schoolomgevingen worden op korte termijn extra in de verf gezet door de plaatsing van Octopus straatmeubilair. De concrete inplanting van het meubilair werd in nauw overleg met de directie, leerkrachten en ouderraden uitgetekend.  

Bij onze buur Geraardsbergen doken ze enkele jaren geleden al op in het straatbeeld: Octopustotems, palen en beugels. Doeltreffend om schoolomgevingen te markeren, en dat niet alleen voor chauffeurs die niet bekend zijn met de omgeving. "Je moet al een behoorlijk asociale chauffeur zijn om je voet niet van het gaspedaal te halen als je een Octopusschool nadert," zegt Groen-voorzitster Annelies Lievens, "bovendien voorkomen de beugels en palen ook foutparkeren en organiseren ze de toegang tot de scholen."

 

Om die reden werd de inplanting van het Octopusstraatmeubilair ook in nauw overleg met leerkrachten, directie en ouderraad uitgetekend, vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel: "Zij weten het best waar er problemen zijn rond foutparkeren of op welke manier de meeste kinderen de scholen naderen. In eerste instantie hebben de school en de ouderraad een basisvoorstel ingediend dat op een volgende vergadering in overleg met de dienst mobiliteit gefinaliseerd werd."

 

Alle basisscholen in Ninove kunnen rekenen op het Octopusmateriaal. Bij het begin van het nieuwe schooljaar zou het project rond moeten zijn op de gemeentewegen, iets later zouden ook de schoolomgevingen die aansluiten op gewestwegen aan de beurt komen.