Samen zorgen voor nette buurten

30 Mei 2017

Samen zorgen voor nette buurten

?Iedereen leeftgraag

in een nette, verzorgde omgeving. Uit opiniepeilingen blijkt dat burgers willen dat lokale besturen hier een prioriteit van maken. Op de technische dienst van onze stad werd daarom fors geïnvesteerd in de aankoop van gereedschap om de netheid van ons grondgebied te verbeteren.

Schepen van leefmilieu Wouter Vande Winkel over de moeilijke beginfase: 'Sinds januari 2015 is het gebruik van pesticiden enorm verstrengd. Gemeenten maar ook zorginstellingen, scholen, sportclubs, enz... mogen niet langer pesticiden gebruiken. Aanvankelijk zat Ninove net als andere gemeenten en steden met de handen in het haar. Onkruid woekerde zowat overal op paden en parkeerplaatsen. Zo werd er onder meer getest met het wegbranden van onkruid maar dat was toch ook niet alles."

Schepen van Personeel en Financiën Paul De Schepper over de alternatieve methodes: ' Met het stadsbestuur zochten we actief verder naar alternatieve methodes. Zo werd een zeer wendbare werktuigdrager met stalen borstel in dienst genomen waarmee ook op moeilijk te bereiken plaatsen machinaal kan gereinigd worden, door hard borstelen kan ook daar onkruid verwijderd worden. Sinds begin dit jaar is ook een nieuwe veegwagen, wat een nog beter resultaat oplevert.

Met de nieuwe machines is een forse maar noodzakelijke investering van +/- 270.000 € gepaard, om onze stad leefbaar en aangenaam te maken voor iedereen. Het resultaat van een veegbeurt zie je alvast op de foto bovenaan dit artikel.