sp.a-Groen presenteert programma

22 Augustus 2012

sp.a-Groen presenteert programma

Voor ging het de voorbije maanden in de Ninoofse politiek al te vaak over de poppetjes die al dan niet van partij veranderden. Maar als het niet geneert, mag het dan ook eens over inhoud gaan?sp.a-groen

De partijbesturen van sp.a en Groen keurden op hun jongste bijeenkomsten het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goed. Voorzitters Stijn Vermassen (sp.a) en Jordy De Dobbeleer zijn bijzonder tevreden met het resultaat: "De grote lijnen van ons programma stelden we tijdens ons inhoudelijk congres in maart op, waarmee we meteen één van onze belangrijkste programmapunten in de praktijk omzetten: besturen in overleg met de bevolking. Dat proces is met de goedkeuring van ons programma nog niet afgesloten: iedereen mag ons aanvullingen of opmerkingen bezorgen."

Kopstukken Katie Coppens, Lieven Meert en Wouter Vande Winkel benadrukken de haalbaarheid van het programma: "Geen enkele partij kan in alle eerlijkheid beweren dat ze haar volledige programma kan uitvoeren, maar we zijn ervan overtuigd dat een pak van onze voorstellen de basis vormen voor een evenwichtig bestuur dat alle Ninovieters ten goede komt."

"Haalbaar maar ambitieus," verzekert Ferdi De Ville, die als coördinator flink wat werk gehad heeft om de vele ideeën in een evenwichtige tekst om te zetten, "Wie ons programma leest zal merken dat het een radicale breuk betekent met het huidige beleid op vele vlakken en een antwoord biedt op heel wat reële problemen en uitdagingen."

Ondertussen blijft het opvallend stil bij de overgebleven meerderheidspartijen wat betreft het beleid dat ze willen voeren. Meer dan wat losse ideetjes valt er momenteel op hun websites niet te rapen. "We hopen echt dat het gesprek zich vanaf nu verlegt naar de inhoud," benadrukt het voorzittersduo van sp.a-Groen, "maar dan moeten de andere partijen wel hun kaarten ook op tafel leggen."

Het programma bestaat uit 33 speerpunten en de volledige tekst.

Op de website www.uwninove.be kan u het programma overzichtelijk terug vinden!

Eind september viel ook de programmakrant in de Ninoofse bussen. U kan deze online hier terug vinden.