Stad blijft inzetten op duurzaam bouwen

25 Maart 2015

Stad blijft inzetten op duurzaam bouwen

De samenwerking van stad Ninove met het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincie voor de organisatie van gratis duurzaam bouwadvies in onze stad wordt voortgezet voor de periode 2015-2019. Ninovieters kunnen dus ook in de toekomst rekenen op gratis (ver-)bouwadvies.  Het provinciaal Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen zorgt i.s.m. de MilieuAdviesWinkel voor een adviseur die gespecialiseerd is in het duurzaam bouwen.  en ze zorgen ook voor een infoloket waarbij de Ninovieters terecht kunnen met bijkomende vragen. Voor de inwoners te informeren maken ze ook een folder, stellen ze een roll-up ter beschikking met het aanbod in onze gemeente en informatiemappen met relevante informatie voor bouwheren.  De stad betaalt hiervoor aan de provincie € 68 per uitgevoerd bouwadvies van 1,5 uur verleend aan inwoners van Ninove, verder stellen ze een locatie ter beschikking en zorgt ze voor actieve promotie. Zo kunnen onze inwoners hier gratis gebruik van maken.

 Bestuurslid Joachim De Maeseneer, wiens broer een bedrijf heeft voor duurzaam (ver)bouwen, is verheugd over de verderzetting van het project. "Duurzaam bouwen is beter voor het milieu. Door minder water en energie te verbruiken wordt er minder CO2 uitgestoten. We worden ook minder afhankelijk van bijvoorbeeld Rusland (voor gas) en het Midden Oosten (voor olie)," zegt De Maeseneer, "Maar daarnaast is het natuurlijk zo dat duurzaam bouwen een erg goede investering is, nergens anders brengt uw spaargeld meer op."

 De zitdagen gaan door op de derde donderdag van de maand tussen 16 en 19u in het Stadhuis. Meer informatie over inschrijven kunnen jullie binnenkort op de site van de Stad Ninove en de provincie vinden.