Stad wil fietskluizen verhuren

17 Maart 2016

Stad wil fietskluizen verhuren

?Kom elektrischefiets

je met de () naar de stad? De stad heeft de intentie individuele fietskluizen te verhuren om je stalen ros droog en veilig te stallen.

 

"Met de opmars van de elektrische fiets is er vraag naar individuele fietsstallingen waar je je fiets droog en veilig kan achterlaten," merkt Vande Winkel op, "Zowel aan het station als in het centrum krijgen we regelmatig meldingen van diefstal of vandalisme. Aan het station worden langs beide zijden van het spoor camera's geplaatst, maar we vermoeden dat zelfs dan pendelaars geïnteresseerd zullen zijn in de huur van een individuele fietskluis." Dergelijke individuele fietskluizen bieden de mogelijkheid om je fiets comfortabel en veilig te plaatsen.

 

Het bestuur verwacht ook interesse in die wijken van de stad met veel rijhuizen. OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer en ondervoorzitter Joachim De Maeseneer wonen beide in het stadscentrum en zijn fervente fietsers: "Zeker in rijhuizen is het niet evident om fietsen te stallen. Zelfs als je achteraan in de tuin je fiets kan zetten is het verre van ideaal om met je fiets het hele huis door te moeten om via de voordeur naar buiten te gaan, wat echt een rem vormt voor deze inwoners om voor de fiets te kiezen. Individuele fietskluizen bieden hiervoor een oplossing."

Een concrete huurprijs ligt nog niet vast. De stad wil eerst nagaan of en hoeveel interesse er is vooraleer met het project te starten. Wie interesse heeft in de huur van een fietskluis mag dit laten weten op het e-mailadres [email protected]