Succesvolle tankslag

04 April 2016

Succesvolle tankslag

De groepsaankoop van Solva voor de renovatie van oude stookolietanks ? de zogenaamde tankslag -  is een groot succes: niet minder dan 70 Ninovieters tekenden al in op de actie. "Daarmee zijn we koploper in het werkingsgebied van Solva," vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel, "maar aansluiten kan nog steeds, onder meer op de tweede infoavond van woensdag 13 april."   Met de groepsaankoop wil de stad niet alleen een voordelige offerte voor de sanering van oude stookolietanks aanbieden, maar ook technische en administratieve begeleiding. "Vooral dat laatste overtuigt de mensen om in de groepsaankoop in te stappen," zegt Vande Winkel, "op de eerste infoavond voelde je heel duidelijk dat de aanwezigen het advies van Solva ten zeerste apprecieerden. Op je eentje de markt opgaan en een goede aannemer kiezen die degelijk werk levert is voor velen een struikelblok."

 

Groen voorzitster Annelies Lievens noemt de groepsaankoop een uitstekend initiatief. "Oude stookolietanks vormen een reëel risico en de kosten van sanering na een lek zijn vele malen hoger dan de tijdige verwijdering van een oude tank," vertelt Lievens, "Zowel voor jonge gezinnen als voor oudere eigenaars die hun woning op termijn willen verkopen is het een geruststelling dat hun eigendom niet langer bezwaard wordt door een oude tank."

 

Instappen kan nog steeds en alle info vind je op de site van de milieudienst van Stad Ninove. De tweede infoavond is op woensdag 13 april om 19u30 in het zaaltje van de bibliotheek (ingang via de E. De Deynstraat).  ?