Uitrol fietsnietjesnetwerk gestart

22 September 2021

Uitrol fietsnietjesnetwerk gestart

“Oorspronkelijk hadden we 50 stuks voorzien,” vertelt Vande Winkel, “maar uiteindelijk kregen we voor 80 fietsnietjes een aanvraag binnen. In totaal hebben we er 100 aangekocht, om ook toekomstige vragen te kunnen beantwoorden.”

Stad Ninove is gestart met het plaatsen van meer dan 80 fietsnietjes in het centrum en de deelgemeenten. Met die fietsbeugels wil de stad op druk bezochte publieke plekken en aan handelszaken kortparkeren mogelijk maken voor fietsers. “Het gebruik van de fiets zit in de lift en dus willen we de infrastructuur voor fietsers gevoelig verbeteren,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen-Groen), “Elke fietsliefhebber zal bovendien weten dat de oudere modellen in spiraalvorm die je in ons straatbeeld zag een risico vormden voor je wielen. Met de huidige ‘fietsnietjes’ kan je comfortabel en snel je fiets stallen zonder risico om je fiets te beschadigen.”

De keuze van de locaties gebeurde via het burgerplatform mijnninove.be van de stad. Op die manier konden de burgers hun zegje hebben in waar fietsnietjes gewenst waren. Dat de vraag groot was, blijkt uit het aantal aanvragen. “Oorspronkelijk hadden we 50 stuks voorzien,” vertelt Vande Winkel, “maar uiteindelijk kregen we voor 80 fietsnietjes een aanvraag binnen. In totaal hebben we er 100 aangekocht, om ook toekomstige vragen te kunnen beantwoorden.”

BCSD-lid Jordy De Dobbeleer hoopt dat er nog aanvragen zullen binnenkomen: "Wie wil kan zeker nog locaties doorgeven aan de stad via [email protected]. Zo kunnen we samen stappen zetten richting een fietsvriendelijke stad." De volledige lijst van locaties en een korte beschrijving van het proces rond de participatie vind je op deze link