Zijn ze nu helemààl ZOT geworden ?

16 Mei 2012

Zijn ze nu helemààl ZOT geworden ?

Nu niet meteen een titel die je in een nieuwsbrief zou verwachten, maar dit was de spontane reactie toen we vernamen dat het stadsbestuur van plan is appartementen te zetten in een natuurgebied langs de Dender. "Als deze meerderheid nog zes jaar verder kan, verkopen ze Ninove helemaal uit aan de betonbaronnen." Met verbijstering hebben we kennis genomen van het principieel akkoord dat het stadsbestuur gaf aan een haalbaarheidsstudie voor een woonproject langs de Dender. Concreet betreft het twee percelen van respectievelijk 48 en 78 are tussen 't Oeverstekske en de brug van de Elisabethlaan."Recht tegenover het stadspark dus, en samen met dat stadspark vormt dat kleine stukje groen een prachtige groene poort als je vanuit Pollare de stad binnenrijdt," vertelt Groen gemeenteraadslid Wouter Vande Winkel, "Als het aan de VLD-CD&V-LDD ligt, komen daar over een lengte van 450 meter appartementen."De appartementitis bereikt daarmee in Ninove een ongezien hoogtepunt. "Als het gemeentebestuur zelf al aangeeft dat natuurgebied langs de Dender om te vormen valt tot woongebied, is het einde ver zoek," benadrukt Vande Winkel, "Met het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan heeft deze meerderheid de dorpskernen van Denderwindeke, Appelterre en Okegem prijs gegeven aan projectontwikkelaars, wat volgt er nog?"

De reactie van het stadsbestuur was voorspelbaar, volgens schepen Van Eeckhout is "het project nog niet concreet".  "Maar de studie kost 60.000 euro, waarvan de stad de helft op zich neemt," stelt Vande Winkel, "Dat  bedrag weerspiegelt duidelijk de wens van de huidige meerderheid om het project ook door te voeren. Tenzij die studie maar om te lachen is natuurlijk?"

Volgens de voorzitters van het roodgroene kartel Jordy De Dobbeleer (Groen) en Stijn Vermassen (sp.a)  gaat het stadsbestuur hier voorbij aan een reële bezorgheid van de Ninovieters: "In voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen gaan we deur aan deur bij de mensen om te weten wat er leeft in elke wijk en elk dorp. De 'appartementitis' waaraan Ninove de laatste tien jaar ten prooi gevallen is, leeft enorm bij de bevolking. Het gevoel dat in Ninove alles moet wijken voor de betonboeren wordt hiermee eens te meer bevestigd. Bovendien kan je over die terreinen een wandelpad inrichten zodat je op een veilige manier het speelbos kan bereiken, zonder kruispunt Den Dollar te moeten oversteken."