Nieuw geboortebos in Aspelare (Ninove) start volgende winter

26 Maart 2024

Nieuw geboortebos in Aspelare (Ninove) start volgende winter

Groen-Gemeenteraadslid Jordy De Dobbeleer vroeg aan schepen van Leefmilieu Stijn Vermassen (Vooruit) naar de stand van zaken van het nieuwe geboortebos in Aspelare (Ninove). “In 2011 nam toenmalig schepen van Leefmilieu Marc Nachtergaele samen met Natuurpunt het initiatief voor een geboortebos in de Venebroeken aan het kruispunt Den Dollar. Tijdens wel 10 jaar werd bijna elk jaar een zeer geslaagd aanplant-evenement georganiseerd waarbij alle net geboren Ninovieters hun boompje konden planten. In 2021, 10 jaar later en 8000 bomen verder, is het geboortebos aan den Dollar helemaal vol geplant. Er zijn concrete plannen voor een nieuw geboortebos in de Kabbeekvallei in Aspelare.”

Schepen van Leefmilieu Stijn Vermassen bevestigde de plannen voor een nieuw geboortebos in Aspelare. De samenwerking met Natuurpunt zal de komende maanden geconcretiseerd worden. De bedoeling is alvast dat er volgende winter opnieuw gestart wordt met een aanplant-moment. De jongste Ninovieters, geboren na 2021, zullen dan hun boompje voor de toekomst kunnen planten.

De Dobbeleer wijst naar het belang van een groot tweede bos op Ninoofs grondgebied. “Het bos is niet alleen cruciaal voor de klimaatambities van onze stad. De inwoners van Nederhasselt, Outer en Aspelare krijgen op wandelafstand een groot bos in het verschiet.”