Persbericht : Busverbinding ‘128’ Ninove – Brussel: Nieuwe bussen in aantocht

30 Januari 2020

Persbericht : Busverbinding ‘128’ Ninove – Brussel: Nieuwe bussen in aantocht

Busverbinding ‘128’ Ninove – Brussel: Nieuwe bussen in aantocht

Op schriftelijke vragen van Vlaams Parlementslid voor Groen Elisabeth Meuleman kondigt De Lijn nieuwe bussen voor de verbinding Ninove-Brussel aan, en dat vanaf het tweede kwartaal van 2020.

“Niets te vroeg”, oordeelt OCMW-comitélid Jordy De Dobbeleer (Samen/Groen), afkomstig uit Meerbeke. “De bestaande ‘gelede bussen’ zijn zowat de oudste bussen van het land en zullen bijna 20 jaar in dienst geweest zijn. Met een gemiddeld verbruik van meer dan 50 liter per 100 km en een Euro 2-norm wordt het hoog tijd dat deze vervangen worden. Reizigers klagen terecht over het comfort (geluid, isolatie, slechte verwarming,…). Het aantal geschrapte ritten door technische redenen stijgt ook, dus met de vernieuwing zal de betrouwbaarheid van de dienstverlening moeten verbeteren.”

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) verwelkomt de nieuwe bussen. “De verbindingen van De Lijn langs de Ninoofsesteenweg, de “128” en de snelbus “126”, zijn cruciaal voor onze link met de hoofdstad. De cijfers laten zien dat het belang van deze busverbindingen niet onderschat mag worden. Voor Ninovieters die een stapje in Brussel willen zetten is de bus trouwens het enige alternatief. Ik lees graag dat De Lijn grote plannen heeft met deze as, o.a. met hoge frequenties op week- en weekenddagen en met real-time informatieborden.”

Met de plannen voor het nieuw stationsplein hoopt de stad ook de busstops in het centrum van Ninove samen te brengen. De twee eindhaltes binnen Ninove (Centrumlaan en Stationsplein) worden dan verzameld aan het station, in een mobiliteitshub.

Meer info:

Jordy De Dobbeleer 0485 11 67 20